pedikira

PEDIKIRA je nega nog. Le tej večkrat posvečamo premalo pozornosti. Nanjo se spomnimo šele takrat, ko se začnejo težave, ki jim sami nismo več kos. Priporočam vam redno pedikiro vsak mesec ali vsaj na dva. Za to je več razlogov: -redna nega in skrb za noge - sanacija otiščancev, kurjih očes, bradavic, ragad-razpok kože na petah ali prstih, vraščenih nohtov, raznih ognojkov in podobnih težav. Urejene noge in nohti nam dajo več samozavesti, zadovoljstvo, občutek lahkosti, vse to, kar si naše noge zaslužijo.

IZVAJANJE PEDIKIRE: Noge namočim v primerno toplo vodo z dodano kopeljo , ki kožo zmehča in prav tako tudi nohte. Vse je dezinficirano in pripravljeno na poseg. Nohte oblikujem, obnohtno kožico in morebitne otiščance odstranim, odvečno kožo na petah pobrusim. To storim z aparatom za pedikiro s širokim izborom nastavkov za vse primere. Ko nogo uredim nanesem primerno kremo ( glede na potenje, suho kožo, vroče noge, težave s prekrvavitvijo ali diabetično stopalo), jo zmasiram v kožo celega stopala in celotne površine spodnjega dela noge. Če je potrebno nogo zmasiram vse do kolena.
Pozorna sem na diabetična stopala, s katerimi ravnam drugače, kot pri navadni pedikiri. V tem primeru izvajam suho pedikiro, pri kateri nog ne namakam. Seveda tudi problemi ožilja zahtevajo poseben način nege nog. Vsa Vaša vprašanja in informacije moje delo naredijo bolj uspešno.
Posvetite se vašim nogam še preden vas same opozorijo na problem ,ki je ponavadi že  tako velik,da je obisk pedikerke nujen in običajno boleč. Bodite ponosni na svoja negovana ,lepa stopala in lahek korak-zato nas obiščite redno vsak mesec saj je to naložba vase .